Escola Gitanjali

escola_04

Gitanjali és la història d’un poema, però també és la història d’una Escola…

…d’una Escola que van fer sorgir a Badalona un grup de gent que, com Tagore, creien en la llibertat, en l’internacionalisme, la justícia i en la protesta contra tot allò que representava opressió. “De mica en mica, l’Escola Gitanjali s’anà omplint de nous continguts. S’omplí de les idees, esperances i il·lusions de tots aquells que hi anaven entrant i passant. Tots els mestres hi han deixat un trosset d’ells mateixos. Les noies i els nois s’hi feien grans i a l’Escola hi quedava una part de la seva vida.

L’escola es va fundar l’any 1962 de la mà de tres joves badalonines de 24 anys que pretenien crear una escola completament diferent de les que existien en aquella època. Les bases pedagògiques en les que es van inspirar es fonamentaren en Pestalozzi, Froebel, Decroly i Montessori.

Després de superar molts entrebancs, canvis d’edifici… la Cooperativa de Mestres s’integrà al col·lectiu CEPEPC que lluitava per convertir les escoles que en formaven en públiques. L’Escola es va integrar oficialment a la xarxa pública, el dia 16 de gener de 1986, Decret 15/1986, DOGC núm.647 del 10.2.1986 d’acord amb la Llei 14/1983 i l’ordre del 18 de juliol de 1985, D.O.G.C del 26.8.1985 que aprovava la llista definitiva dels centres privats que s’havien d’integrar a l’escola pública.

Actualment l’Escola Gitanjali és una escola pública d’una línia que és hereva del moviment històric de l’Escola Nova i que té un Projecte Educatiu que pretén formar nens i nenes responsables, crítics i plenament integrats al seu entorn i capaços de projectar-se en la societat del futur.

http://www.gitanjali.cat